Verplichte keuring

Keuring van bedrijfsdeuren

Cobusson Bedrijfs- en garagedeuren biedt een servicepakket aan waarbij de geplande keuringen altijd worden afgestemd op de behoeftes van je bedrijf. Afhankelijk van de huidige conditie, leeftijd, gebruiksomgeving en gebruiksintensiteit van je bedrijfsdeuren kies je welk pakket het beste bij je past. Dit doet Cobusson voor bedrijfsdeuren en garagedeuren van alle types en merken.

Al onze technici worden regelmatig bijgeschoold en hebben alle benodigde certificaten. Hierdoor zijn vakkundige reparaties en keuringen gegarandeerd, zodat je er verzekerd van bent dat je bedrijfsdeuren altijd in goede staat verkeren.

Uitstekend uitgerust

Onze technici hebben verreweg de meeste reserveonderdelen en gereedschappen bij zich in hun volledig uitgeruste servicebus. Op deze manier kunnen de meeste reparaties meteen ter plekke worden uitgevoerd om tijd en verdere stilstand van je bedrijfsdeuren te voorkomen.

Keuringsplicht

Als bedrijf heb je een wettelijke verplichting van een jaarlijkse keuring van bedrijfsdeuren door gecertificeerde professionals.

Dit staat onder andere beschreven in de volgende normen

Normering NEN-EN 14341+A2

Alle bedrijfsdeuren dienen te voldoen aan de NEN-EN 14341 normering. In deze norm staat omschreven dat alle bedrijfsdeuren minimaal één keer per jaar professioneel onderhouden en gekeurd dienen te worden.

ARBO wetgeving 3.13

Bij een controle van de Arbeidsinspectie zal gecontroleerd worden op de functionaliteiten een geldige keuring van de bedrijfsdeuren.

CE-markering

Alle bedrijfsdeuren dienen te voldoen aan de CE-markering. Deze markering geeft aan dat de bedrijfsdeuren moeten voldoen aan de daarvoor geldende veiligheidsregels. De CE-markering blijft alleen van kracht door de bedrijfsdeuren minimaal één keer per jaar te laten keuren door een gecertificeerde professional.

Welke onderdelen nemen wij door tijdens onze inspectie?

Slipkoppeling-Toerentalbeveiliging-Kettingspanning-Kettingwielen-Muurbevestiging-ConsoleOntkoppeling-Instructieplaatje-CE-sticker-Eindschakelaar-Rem-Automatisch systeem van derden-Onderloopbeveiliging-Eindproppen bodemrubber-Spiraalkabel-Bevestiging trommels-Hefkabels en bevestiging-Veiligheidstrekset-Kabelbreukbeveiliging-Slappe kabel beveiliging-Touw/kabelbediening- Uitbalancering deurblad-Elektrische aandrijving-Elektrische bekabeling-Onderloopbeveiliging incl. zelftestfunctie-Accessoires en aanbouwsystemen-Railconstructie-Ophangconstructie-Veerbuffers-Assen en lagerplaten-Veerbreukbeveiliging- Middenkoppeling en spieën-Deurbladselectie binnen/buitenzijde-Horizontale verstevigingsprofielen-Vensters/beglazing-Loopdeur-Scharnieren en rolhouders-Type scharnieren/rolhouders-Loopwiel-Type loopwiel-Sloten en vergrendeling-Bodem/toprubber-Zijafdichting
Voldoen gekeurde producten aan NEN-EN 14341+A2

Waar moeten overheaddeuren aan voldoen?

Alle types elektrische en handbediende overheaddeuren dienen minimaal één keer per jaar onderhouden en gekeurd te worden. Dit geschiedt volgens de Europese norm NEN-EN 14341+A2, artikel 3.13 van de Arbowetgeving en de CE-keuring.